NY i BARNEHAGEN

NY I BARNEHAGEN

Vi som jobbe i DINO og NEMO familiebarnehage vet at ditt barn er det kjæreste du har og vil gjøre alt vi kan for at barnet ditt får en trygg og god hverdag hos oss.
Dere må regne med tre dager til tilvenning før barnet kan normal dager i barnehagen.
DAG 1: Dere komme i barnehagen ca kl 08.00 og være sammen med oss i to timer. En av foreldre må være sammen med barnet hele tiden. La barnet bli kjent med lokalene, uteområdet, de ansatte og andre barna. La barnet leke  hvis det vil, men å sitte på fanget den ferste tiden er også greit. Det er mye er nytt og som barnet skal venne seg til.

DAG 2:  Også denne dagen kan dere komme ca kl 9.00. Barnet har nå blitt litt kjent med barnehagen. La barnet få utforske den nye verden på egne premisser. Når du ser at barnet føler seg trygt, kan du bevege deg litt unna, hvis du opplever at det er greit for barnet. Etter en times tid sammen i barnehaghen kan du dra fra barnehagen og være borte i noen timen. Det er vikting at du tar avskjed med barnet der du forteller det at du skal dra og at du kommer tilbake om en liten stund. Dersom du prøver å ``lure`` deg unna mens barnet er i lek vil det føre til barnet blir veldig uiskker når det oppdager at du er borte. Husk å vær tilgjengelig på telefon slik at vi kan ringe dersom det er nok.

DAG 3:     Denne dagen kan  være omtrent som en vanlig dag i barnehagen. La barnet være lengre i barnehagen. Avtal med personalen når du skal komme tilbake. Fem / seks timer er kansje greit.

AVSKJED:   Det å ta avskjed med barnet sitt er nok det som foreldre synes er vanskeligst. Det er helt normalt at barn gråter ved avskjeden i starten - og ikke uvanlig at det kommer noen tårer hos foreldrene også ! :-)

For at avskjeden ikke skal blir for vanskelig er det viktig at du gjør det kort og greit. Ikke la barnet se at du synes dette er vanskelig.

Ta heller en telefon til oss etter liten stund for å høre hvordan det går.

Vår erfaring er at barn rask kommer i gang med lek og ``glemmer`` den vanskelige avskjeden.